DIGITAAL PRINTEN

  1. /
  2. Belettering en reclame
  3. /
  4. Digitaal printen

DIGITAAL PRINTEN

Digitaal printen is uitermate geschikt om producten in een relatief lage oplage te voorzien van een hoge resolutie afdruk van fotokwaliteit. De afdruk wordt digitaal verwerkt, waardoor de print snel voorbereid is. Het kan op diverse soorten materialen en de kwaliteit van het printwerk is tijdens het proces goed te volgen. Daarbij is het een relatief goedkope manier voor het bedrukken van kleinere oplages.

 

Duurzaam digitaal printen

Omdat Ecolop duidelijkheid en leesbaarheid hoog in het vaandel heeft staan, werken we nauwkeurig en enkel met de beste materialen. Daarbij maken we gebruik van drie verschillende, duurzame, printers:

  • Roland UV-printer 70 cm
  • Roland UV-printer 137 cm
  • LEF printer voor objecten tot 10 cm hoog

De printers gebruiken moderne inkt zonder oplosmiddelen, wat het milieu minder belast. De inkt is daarnaast UV-drogend, waardoor het product direct na het printen verder verwerkt of verpakt kan worden.

Kwaliteit van Digitaal printen

De CMYK kleuren van een digitale print zijn van uitstekende kwaliteit. De afdruk blijft dan ook lange tijd goed. Worden de producten buiten gebruikt? Kies dan voor een UV-blokkerende laklaag of laat de print lamineren. Heb je advies nodig? Neem contact op met onze specialisten, zij weten altijd raad.

Hoe werken professionele inktjetprinters?

De professionele inktjetprinters werken volgens hetzelfde principe als de gewone inktjetprinters. De vloeibare inkt wordt op het papier of folie gesproeid. Bestel je stickers in een kleine oplage? Dan zal in de meeste gevallen gekozen worden voor digitaal printen. Bestel je stickers in een hoge oplage? Dan kan het zijn dat er voor offset wordt gekozen. Omdat het twee verschillende druktechnieken zijn, kan er iets kleurverschil ontstaan. Dit is belangrijk om te weten als je vaker dezelfde stickers bestelt. Heb je de eerste keer een kleine oplage bestelt en bestel je daarna een grote oplage? Dan kan het dus gebeuren dat ze er niet exact hetzelfde uitzien. 

ANDERE TECHNIEKEN

LOGO BEDRUKKING

LASERGRAVEREN

SNIJFOLIE

ONE-WAY-VISION FOLIE